Kom je spelen?

Je mag naar de peuterschool. Best spannend. Papa en mama gaan even weg en jij gaat spelen met andere kindjes. Met dit 'Kopsie boekje' kun je deze stap samen met je kind voorbereiden. Vrolijke rijmpjes met vrolijke illustraties zorgen voor veel leesplezier!

Welkom op school!

Je wordt vier jaar en mag naar de basisschool. Een gedenkwaardig moment. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op de basisschool? Met het Kopsie 'Welkom op school' kun je samen met je kind dit moment voorbereiden.

En nu naar groep 3

De kleutertijd zit er op. Een speciaal moment, want je mag naar groep 3. Wat ben jij al groot! In groep 3 krijg je straks een eigen tafeltje, een schrift en een pen, maar er verandert natuurlijk nog meer. Lees je mee?


Help mij het zelf te doen

In dit unieke prentenboekje lees en leer je over de kernwaarden van het montessorionderwijs. Montessorionderwijs is een zorgvuldig opgebouwde onderwijsmethode, waarbij een kind zich zo veel mogelijk in zijn eigen tempo, gebruikmakend van eigen kunnen kan ontwikkelen, onder de leiding van een ervaren montessorileraar én met behulp van speciaal ontworpen montessorimaterialen.


Een ziek veertje

De ziekte kanker treft veel mensen. Ook kinderen worden geconfronteerd met de ziekte. Onder andere door zelf ziek te worden, maar ook doordat een familielid, klasgenootje of andere bekende aan de ziekte lijdt. Lastig is dan om dit bespreekbaar te maken met een kind. Hoe doe je dat en welke woorden gebruik je dan? Het prentenboekje ‘Een ziek veertje’ kan hierbij helpen. Per verkocht boekje zal €1,50 worden gedoneerd aan het KWF!


Fluf is stil

Naast angst en verdriet kan het overlijden van een dierbare allerlei vragen oproepen bij kinderen: Wat gebeurt er met je lichaam als je dood bent? Heeft iemand die dood is pijn? Kinderen kunnen ook meer praktische vragen hebben: Hoe lang blijft oma dood én komt zij nu nog wel op mijn verjaardag? Waar gaan we op de dag van de uitvaart precies naar toe én wat gaan we daar dan allemaal doen?

‘Fluf is stil’ kan helpen om de vele vragen van kinderen over het thema ‘de dood’ en ’de uitvaart’ bespreekbaar te maken.      


Naar bed

“Ik wil niet naar bed”

Veel ouders zullen deze uitspraak zeker herkennen. Op het moment dat jonge kinderen hun pyjama hebben aangetrokken slaat de sfeer plots om. Daadwerkelijk álles wordt uit de kast gehaald om maar niet naar bed te hoeven. De achterliggende reden kan voor ieder kind anders zijn. Juist daarom is het belangrijk het gesprek met uw kind aan te gaan. Slaap lekker!


Op zwemles

Zwemlessen kunnen naast plezier bij kinderen ook voor spanning zorgen. Het verleggen van grenzen gaat vaak samen met onzekerheid. Kan ik hier nog staan? Is het diep? Kom ik wel door het gat onder water en doet duiken pijn? Dit boekje helpt je als ouder om samen met je kind de zwemlessen voor te bereiden.

Vertrouwen in je eigen ik

Een boekje over weerbaarheid. Pesten is niet leuk en zorgt voor verdriet bij een kind. Hoe reageer je wanneer er iets gebeurt of iets gezegd wordt dat je niet fijn vindt? Dit boekje bespreekt de vaardigheden die nodig zijn om lastige situaties de baas te worden!


Ik krijg een Ukkepuk

De komst van een nieuw gezinslid is natuurlijk
prachtig! Maar hoe bereid je je kind voor op de
komst van een broertje/zusje? Dit boekje helpt je
daarbij.


Dalton doe je niet, dat ben je!

Hoera, wat geweldig! Jij mag naar een daltonschool. Op jouw school staan de kernwaarden Samenwerken, Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid, Effectiviteit en Reflectie centraal. Je leert en oefent vaardigheden die in je leven nodig hebt. Daltonvaardigheden leer je niet alleen op school, maar ook thuis.

Gezond het Westland rond

Een prentenboekje over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

In het Westland staan duizenden kassen vol met groenten en fruit. Een rijkdom aan gezonde voeding om ons heen. Dat is natuurlijk heel erg fijn, want gezond én gevarieerd eten zijn belangrijk voor je. Fruit en groente heb je, naast beweging, nodig om fit te blijven. In dit boekje lees je hoe je dat kunt doen.

Een bed bij mama en bij papa

Een scheiding is lastig voor iedereen. Ook voor kinderen is het erg vervelend. Het is niet leuk om te horen dat je papa en mama niet meer samen zullen zijn. Kinderen kunnen daarover veel vragen hebben: Wat gebeurt er nu met mij? Heb ik misschien iets verkeerds gedaan? Waar ga ik wonen? Moet ik nu gaan kiezen tussen papa en mama? En wellicht vele andere vragen… ’Een bed bij mama en bij papa’ kan helpen om er samen met het kind over te praten. Hulp vindt u op http://kiesvoorhetkind.nl/